Gebruik Vrije Software

Vrije software is software dat gemaakt is voor mensen om vrij te gebruiken. Het kost geen geld om het te gebruiken. En bovendien heeft iedereen het recht om de broncode van de software in te zien, deze te veranderen en verder te verspreiden, wat vaak erg goed uitpakt voor de kwaliteit.

Ook deze website draait op Vrije Software. Wij gebruiken voor geldloos Drupal als cms-platform en Apache als webserver. Het systeem draait op Debian, een GNU/Linux distributie dat volledig door vrijwilligers gemaakt wordt.

Op je eigen computer kan je ook Linux installeren. Dat komt met alle programma's die je normaal gesproken nodig hebt, zoals een webbrowser en e-mailprogramma, alsook tekstverwerkingsprogramma's en applicaties om muziek mee te luisteren en films mee te kijken. Een veelgebruikte distributie is Ubuntu of Linux Mint, maar er zijn ook andere distributies die je kan gebruiken. Robin, de auteur van geldloos, gebruikt bijvoorbeeld het meer geeky Arch Linux. Zie voor een lijstje van alle mogelijke distributies Wikipedia.

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeën te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter