Ga Kamperen

Zonder geld leven is makkelijker als je geen huur hoeft te betalen voor een kamer of woning. Een tent als tijdelijk thuis is een hele geschikte manier om zonder geld te leven, en als je op reis gaat een uitstekende manier om in contact te komen met de wereld.

Met je tent ben je heel flexibel. Je kan vaak hele geschikte plekken vinden om te kamperen, zoals in een bos. In Nederland mag dit officieel alleen op de zogenoemde Paalkamperterreinen, maar in andere landen mag het zomaar in de vrije natuur. Je kan zo vele plekken zien en je hebt altijd een slaapplek bij je. Dit wordt ook wel wildkamperen genoemd.

Volgens Wikipedia is in Noorwegen, Zweden en Finland wildkamperen onder voorwaarden toegestaan. Op de Britse Eilanden wordt het geaccepteerd met toestemming van de eigenaar en in Schotland is het zelfs officieel toegestaan. In de Verenigde Staten kun je in alle federale bossen wildkamperen, wat daar heel gebruikelijk is. Zie op de website van Staatsbosbeheer het overzicht waar je in Nederland officieel 72 uur lang vrij mag kamperen.

Soms vind je een plek waar je voor langere tijd kan blijven. Dan kan je bijvoorbeeld ook overwegen om een hut bouwen. Er is een boek in het Engels dat heet "Radical Simplicity". Dat gaat over Dan Price uit de Verenigde Staten die een plek aangeboden kreeg in een bos vlak bij een middelgrote stad, in ruil voor werkzaamheden om het land te onderhouden. Daar bouwde hij vele hutten.

Lees meer

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeën te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter