In 2012 4,2 miljoen bezoekers op Nibud.nl

In 2012 is Nibud.nl meer dan 4 miljoen keer bezocht, schrijft het Nibud. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van 2011, toen de site 2,4 miljoen keer werd bezocht. Het Nibud ziet dat consumenten ongerust zijn over hun koopkracht, grip op hun geld willen en op zoek zijn naar objectieve informatie over geld.

Veel bezoekers komen voor het gratis Persoonlijk Budgetadvies; een rekentool waarmee je snel inzicht krijgt in je persoonlijke inkomsten en uitgaven. Bijna 160.000 mensen hebben deze tool in 2012 ingevuld, tegen 115.000 in 2011.

Budget Tips Geld Besparen

Budgettips en Bespaartips

Het is belangrijk om bij te houden waar je geld voor uitgeeft. Geef je het uit aan 'domme dingen' of alleen aan belangrijke dingen. Het is evenzeer belangrijk om af en toe iets kleins te kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt, want anders word je weer gevangene van je eigen doelstellingen. Maar houd bij waar je het aan uitgeeft! Wees bewust van je koopgedrag.

Budgetcoach

Kom je er niet uit met je huishoudboekje? Een budgetcoach is een hulpverlener voor mensen die hun financiële huishouding niet op orde hebben. Misschien dat die je kan helpen. Zij begeleiden je met je uitgaven. Waar kan je geld voor uitgeven? Wat heeft prioriteit. Zij zijn vaak de eerste met de beste tips om geld te besparen.

Helemaal geldloos

Helemaal zonder geld leven is een enorme uitdaging, maar je zal zien dat als je het bijvoorbeeld voor een week doet, of zelfs een maand, dat je enorm meer bewust wordt van de waarde van geld. Het is zeker een zeer effectieve manier om van je geldverslaving af te komen, want zonder geld zal je meteen op zoek moeten gaan naar alternatieve manieren om in je behoeften te voorzien. Zie de tips elders op Geldloos voor creatieve ideeën.

Meer informatie

  • De Minigids Besparen van de Consumentenbond helpt je te besparen op dagelijkse uitgaven en vaste lasten.