Geld verdienen met medisch onderzoek

In mijn studententijd heb ik het ook een keertje gedaan: geld verdienen met medisch onderzoek. In mijn geval was het voor loperamide, een simpel middel tegen diarree, ook vaak verkocht onder de namen Imodium of Diacure. Ik wilde een synthesizer kopen en door een paar dagen aan dit experiment mee te doen kon ik al een groot deel van mijn speeltje betalen.

Er was eerst een intake gesprek, waarin je aantal vragen krijgt over je gezondheid. Het is nogal een tijd geleden, maar ik herinner me dat ik 's avonds in het gebouw moest zijn, waar ik samen met een tiental andere mensen, grotendeels studenten, 48 uur zou verblijven. De volgende ochtend heel vroeg werd er een object aangebracht waarmee het heel eenvoudig is bloed af te nemen. Dat gebeurde daarna elk uur of zo (details zijn een beetje vervaagd in mijn geheugen). In de tussentijd konden we gewoon een beetje rondhangen, vooral lezen. Er was al internet, maar nog geen wifi of 3G. Gelukkig waren er wel spelletjes zoals schaken en monopolie. Na 48 uur mocht ik weer naar huis, en moest ik daarna nog 2 keer langs voor verdere bloedafname. Het geld werd geloof ik gewoon cash uitbetaald, bij de laatste bloedafname. 600 gulden was het geloof ik.

Voor mij was het daarmee genoeg. Het was een interessante ervaring, waar ik nu nog een artikeltje over kan schrijven. Ik had echter geen zin om het nog een keer te doen, daarvoor was het te saai en ik kan eerlijk gezegd ook niet zo goed tegen naalden in mijn lijf. Eén keer twee dagen met een ding in mijn arm was genoeg voor mij. 600 gulden was een smak geld maar toch niet genoeg om het nog eens te doen.

Er zijn echter ook serieuzere experimenten dan het testen van een al bestaand medicijn als loperamide, ook dingen die langer duren. Daarmee kun je makkelijk een leuk maandinkomen verdienen met een beetje rondhangen. En tegenwoordig is er ook internet, dus je kunt het eventueel leuk combineren met geld verdienen op internet. Je moet wel even goed beseffen wat je precies gaat doen, zeker goed bekijken of er ook effecten voor je lichaam kunnen zijn op lange termijn.

Als je de stap genomen hebt om het eens te proberen kun je online een hoop websites vinden waar je je kunt aanmelden. Het is misschien ook een idee om bij ziekenhuizen in de regio te kijken, het AMC heeft bijvoorbeeld een project waar je je kunt aanmelden voor studies voor langere tijd voor dingen als "Arbeid en gezondheid", "Longziekten" of "Neurologie".