Geld verdienen met babysitten

Kinderopvang en buitenschoolse opvang zijn niet goedkoop. Door het wegvallen van subsidies en premies zijn veel ouders daarom de afgelopen jaren ook gestopt met werken. Ook is babysitten weer populairder.

Geld verdienen met babysitten is leuk en als je vlot met kleine kinderen omgaat ook makkelijk verdiend. Toen ik zelf een jaar of 7 was kwam er een meisje langs met de voornamelijke taak om de videocassettes in de videospeler te plaatsen en om een zak chips open te maken. Hier vind je een aantal tips om van start te gaan. Je kunt het waarschijnlijk ook goed combineren met huiswerk of het lezen van een boek.

1. Als je minderjarig bent moet je zeker eerst gaan praten met je ouders. Vinden zij het wel goed dat je gaat babysitten? Ben je verantwoordelijk genoeg hiervoor?

2. De volgende stap is op zoek gaan naar baby's en kinderen waar je op kunt passen. Je hebt zelf misschien al iemand op het oog of je bent hier al voor gevraagd. Het is ook belangrijk om een goed "netwerk" op te bouwen. Als jij een goede babysitter bent en ook als zodanig bekend staat kun je makkelijk meer babysit-werk vinden. En misschien kun je ook wel een eurootje extra verdienen per uur.

3. Een cursus kan eventueel van pas komen. Cursussen babysitten zijn er niet zoveel, maar misschien kun je wel gratis een EHBO cursus doen op school of via je sportclub. Kijk anders op EHNO.nl. Dat is zeker aan te raden. Als je op baby's en peuters gaat passen is het daarnaast ook erg handig als je weet hoe je een luier moet verschonen.

Babysitten tarief

Een paar euro per uur, je kunt tussen de 2 en 7 euro verwachten. Dit laatste is wel erg veel. Als je meer ervaring hebt en meer vraag naar je diensten kun je ook meer geld ervoor krijgen. Meestal krijg je echter gewoon een bedrag voor een middag of een avond.

Grootouders betalen voor babysitten?

In bepaalde gevallen kun je ook als grootouder geld verdienen met babysitten zonder dat dit je kinderen geld kost. De specifieke voorwaarden zijn ons op dit moment niet erg duidelijk maar je kunt hier meer over lezen op de volgende pagina's:

Lees meer over: