Geld verdienen met afval

Skippen, of dumpster diving, kan een prima manier zijn om niet voor eten te betalen. Er wordt veel teveel weggegooid. Maar daarmee houdt het niet op. Behalve voedsel wordt er nog een hoop andere waardevolle zaken weggegooid en geld verdienen met afval is makkelijker dan je op het eerste gezicht zou denken. Wil je ook geld voor afval verdienen?

Gratis spullen vinden

De meest voor de hand liggende manier is om perfect bruikbare spullen mee te nemen. Huishoudelijk afval bevat vaak meubels en nog goed bruikbare elektronische apparatuur en andere spullen. Zo heb ik zelf in 2002 of zo een bluetooth headset gevonden en een stepje, allebei nog in de verpakking. Nooit gebruikt.
Nog een voorbeeld: gisteren op weg terug naar huis met een vriend zagen we een bed van Ikea. De matras hebben we lekker laten liggen maar het frame hebben we bij mij in de kelder gelegd. Mijn vriend is net verhuisd en had nog geen bed. Mooi gespaard dus. Voor grotere items is het natuurlijk handig als je een auto of ander voertuig (bakfiets?) hebt om het te vervoeren als je er geld mee wilt verdienen.

Gratis Geld Vinden

Soms kun je zelfs écht geld vinden. Dit is meestal niet al te veel geld: een paar stuivers die in de zitbank zijn gevallen of een paar cent in een plantenbak. Maar met geluk kun je misschien een paar biljetten in een tas of een oude kast tegenkomen. Uiteraard is dit niet iets waar je ook echt vanuit kunt gaan.

Opknappen en verkopen

Als je een beetje handige klusser bent, bijvoorbeeld met stof of hout. En je hebt oog voor schoonheid, kun je ook spullen meenemen die niet zo heel gaaf meer zijn en die een beetje werk nodig hebben. Met een beetje verf of een paar schroeven kun je zo afval in waardevolle zaken omtoveren. Deze spullen kan je verkopen, bijvoorbeeld via Martkplaats.

Collector Items Vinden

Ook gooien mensen wel eens spullen weg die bijzonder zijn en daarom veel geld waard zijn. Dat is niet makkelijk in te schatten voor een leek, maar met een beetje geluk kan je wel iets vinden dat waardevol blijkt te zijn. Zo ken ik het verhaal van een vriend die een hele doos vond met daarin speciale speelkaarten van Dungeons and Dragons. Die kaarten bleken heel waardevol te zijn, want ze waren erg bijzonder en schaars. Via martkplaats leverde dat zo een paar honderd euro op.

Geld verdienen met metaal

Met metaal kun je al snel een leuk centje bijverdienen. Eventueel met hulp van een metaaldetector. Als je geluk hebt vindt je zilver, goud of zelfs platinum, waarmee je naar een juwelierswinkel kunt gaan. Maar ook minder waardevolle en meer voorkomende metalen zoals koper, ijzer, aluminium (incl. blikjes) kun je makkelijk in geld omtoveren bij de juiste plekken. Neem wel je ID kaart mee, want er wordt de afgelopen jaren veel teveel koper gestolen van spoorleidingen.
Je kunt koper ook makkelijk vinden in oude TVs en andere apparaten. Marktprijzen kunnen flink variëren gedurende een paar maanden tijd dus als je genoeg plek hebt en je hebt het geld niet direct nodig loont het zich om even af te wachten tot de prijs omhoog gaat, net als met aandelen.

Blijf sociaal

Als je met andere dumpster divers te maken hebt is het het beste om een goede verstandhouding te bewaren met iedereen. Op termijn is het beter om (een beetje) info en zelfs spullen met anderen te delen. Soms heeft iemand anders een goede vondst gedaan en is deze ook bereid om hiervan wat te delen.
Het is ook verstandig om je plekken schoon (zelfs schoner) achter te laten. Maak er geen rommel van en blijf altijd vriendelijk.

Een Eigen Bedrijf Starten

Het starten van een eigen bedrijf is makkelijker dan je denkt. De belangrijkste elementen zijn doorzettingsvermogen, creativiteit en wilskracht. Je moet het bovendien aandurven. Want een eigen bedrijf starten is niet zo heel lastig, je bedrijf draaiende houden vereist een stuk meer.

Belangrijkste ingrediënt voor het starten van een eigen onderneming is dat je ongeveer een idee hebt waar je geld mee wilt verdienen. Dit hoef je niet per se direct te ontsluiten; je kan maar beter met de wind meebewegen dan proberen een wind te forceren. Bedenk waar je goed in bent, of waar je mogelijkheden ziet.

Eigen webshop beginnen

Geld verdienen met een webshop lijkt ideaal. Als het je lukt is het ook wel echt een droom. Je kunt lekker vanuit huis werken als eigen baas en misschien zelfs van je hobby je werk maken. Er komen echter wel een aantal dingen bij kijken voordat je zover bent. Ten eerste...

Eigen Winkel Beginnen zonder geld

Zit je te denken om een winkel te starten zonder geld, want je zit zonder startkapitaal? Een eigen winkel beginnen zonder geld is minder moeilijk dan je denkt. De beste optie is een online winkel starten want dat kan gratis. Je kan ook denken aan een winkel beginnen aan huis, maar daar zitten wel enkele regels aan vast.

Werken als huishoudelijke hulp

Ben je goed in schoonmaken, dan kan je snel en eenvoudig geld verdienen als huishoudelijke hulp. Je kan zo aan de slag via enkele platforms op het internet waar per direct werk wordt aangeboden. Je hoeft niet eens te zoeken voor een vacature als huishoudelijke hulp. Je kan bovendien zelf de uren aangeven wanneer je kan werken.

Geld verdienen met chat

Veel mannen zijn op zoek naar chats met vrouwen en betalen daarvoor. Zij worden aan het lijntje gehouden door mensen die daar geld aan verdienen. Ook jij kunt chatten voor geld door je aan te melden als chatter. Het gaat hier vooral om mannen die aan de lijn worden gehouden via datingwebsites of speciale betaalde chatrooms.

Vandaag geld verdienen

Online werk vinden is makkelijker dan ooit en zit enorm in de lift. Met name dankzij veel online freelance platforms zoals Odesk is het nu heel wat makkelijker om vandaag nog online werk te vinden en geld te verdienen. Lees de ervaring en tips van wat je kan doen maar vooral wat je moet laten als je werk wil vinden via dit soort platforms.

Geld verdienen met enquêtes

Een veel gebruikte manier om wat extra geld te verdienen is met het invullen van online enquêtes. Voor geld enquêtes invullen is erg populair om wat extra geld te verdienen. Er zijn veel programma's als je enquêtes wilt invullen voor geld. Maar wat levert het geld verdienen met enquêtes invullen werkelijk op en wat is het waard?

Snel kosten besparen


Snel geld verdienen kan door direct op kosten te besparen. Kies daarom alleen voor noodzakelijke verzekeringen en kies de goedkoopste. Sluit je aan bij een vergelijkingssite waarbij ze voor jouw de goedkoopste verzekering, energieleverancier of internetprovider uitzoeken.

Ad

Door Anoniem (niet gecontroleerd) op wo, 10/05/2017 - 16:00

Werken als oppas

Kan jij goed met kinderen opschieten en ben jij op zoek naar de ideale bijbaantje naast je studie of werk? Dan is werken als oppas misschien iets voor jou. Vroeger vond je een oppasadres via buurtcontacten of middels een kaartje bij de supermarkt. Dat kan natuurlijk nog steeds, maar ouders zoeken steeds vaker een oppas voor hun kinderen online. En daar zijn handige platforms voor.