Boek: The Moneyless Man

The Moneyless Man: A Year of Freeconomic Living

Sinds november 2008 leeft Mark Boyle zonder geld. Zijn ervaringen heeft hij in een boek verzameld. Hij komt met tips, schrijft zijn geschiedenis over zijn eerste jaar geldloos leven op en komt met overpeinzingen over waarom hij dit doet, en wat de sociale implicaties zijn.

De opbrengsten van het boek "The Moneyless Man: A Year of Freeconomic Living" gaan naar de Freeconomy trust, om land te kopen voor een "Freeconomy Community".

Zie ook: Een Geldloos Bestaan

Mark Boyle: "Mijn Jaar Zonder Geld"

"Voordat ik begon aan mijn jaar zonder geld, maakte ik me zorgen over wat er zou gebeuren als ik niet genoeg te eten had, als mijn fiets werd gestolen, als ik ziek werd, als niet gebeurde wat ik dacht dat zou gebeuren... Aangezien ons vanaf onze geboorte wordt bijgebracht dat niet de mensen om ons heen, maar geld de voornaamste bron van zekerheid is, lijken dergelijke zorgen niet vreemd. Maar een van de eerste en belangrijkste lessen die me werden aangereikt tijdens mijn jaar zonder geld, was de terugkeer van mijn vertrouwen in mensen. Ik ben er nu van overtuigd dat als je elke dag leeft in de geest van ‘hoeveel kan ik geven?’ in plaats van ‘hoeveel kan ik bezitten?’, er altijd aan je behoeften zal worden voldaan."

Reacties

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeën te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter