Werken als huishoudelijke hulp

Ben je goed in schoonmaken, dan kan je snel en eenvoudig geld verdienen als huishoudelijke hulp. Je kan zo aan de slag via enkele platforms op het internet waar per direct werk wordt aangeboden. Je hoeft niet eens te zoeken voor een vacature als huishoudelijke hulp. Je kan bovendien zelf de uren aangeven wanneer je kan werken.

Goed schoonmaken is niet makkelijk. Veel mensen hebben er geen oog voor ontwikkeld. Maar heb jij dat wel, dan is werken als huishoudelijke hulp een makkelijke optie om snel wat geld te verdienen. Je kan je inschrijven bij platforms als Helpling.nl bijvoorbeeld en daar kan je in veel plaatsen snel werk vinden. Je werkt dan wel als zelfstandige, maar je hoeft geen extra belastingformulieren in te vullen of langs te gaan bij de KvK. De extra inkomsten kan je gewoon bij je inkomstenbelasting invullen als extra inkomsten. Het is een soort freelance werk, zeg maar.

Helpling is nieuw in Nederland, het is hier sinds juni 2014. Het is een bedrijf uit Duitsland. Ze proberen schoonmakers te koppelen met mensen die hulp in de huishouding nodig hebben. Je kan daarnaast ook een kaartje achterlaten bij de Albert Heijn, of proberen via mond op mond reclame aan een adresje te komen. Meestal werkt het zo ook goed. Je kan 15 euro per uur vragen als je een vast adres hebt.

  Meerdere platforms

  Er zijn meerdere platforms waar je je kan inschrijven voor werk

 • Care.com is een platform met veel opties en een groot aanbod aan werk door het hele land. Denk aan baby-zitten, schoonmaken, ouderenzorg en andere klusjes.
 • Bij huiscleaning.nl verdien je standaard € 11,50 per uur voor het schoonmaken.
 • Hulpstudent.nl biedt studenten de kans om geld te verdienen als hulp in de huishouden, tuinwerkzaamheden, oplossen van computerproblemen, oppasser, chauffeur of gewoon om boodschappen te doen voor iemand of gezelschap te houden.
 • Via huishoudelijkehulp.nl kan je je ook als huishoudelijke hulp inschrijven. Dit is een vereniging van hulpen die al meer dan 23 jaar bestaat. huishoudelijkehulp.nl biedt erg goede voorwaarden.
 • Werksters.nl is nog een online platform voor huishoudelijk werk. Ondanks de sexistische naam mogen mannen zich hier ook inschrijven.
 • Je kan ook terecht bij Hulp.nl voor werk als huishoudelijke hulp of oppas. Werkzaamheden van de huishoudelijke hulp kunnen variëren van stofzuigen en dweilen tot koken en boodschappen doen.
 • Voor oppassen zijn er overigens ook speciale platforms waar je makkelijk en snel oppasadresjes kunt vinden.

Wel is het zo dat je goed rekening moet houden met je arbeidspositie als zzp of freelance schoonmaker: je hebt namelijk niet veel rechten. Je krijgt vaak niet doorbetaald bij ziekte en je hebt ook geen recht op vakantiegeld. Dit in tegenstelling tot als je ergens in loondienst bent. Zie ook het bericht 'Rechteloze alfahulp keert terug door bezuinigingen'.