Uitvaartverzekering online afsluiten

Dood gaan kost geld. Makkelijk zesduizend euro. Iets waar je niet echt elke dag bij stil staat! Als je familie het niet ruim heeft kan een sterfgeval voor een hoop extra kosten zorgen en dat wil je naast het leed dat optreedt vanwege het sterfgeval natuurlijk liefst vermijden. Wil je een uitvaartverzekering online afsluiten? Hier een paar zaken waar je op moet letten.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een zogenaamde sommenverzekering: De verzekeringsmaatschappij keert een vooraf bepaald bedrag uit aan de nabestaanden van de verzekeringsnemer in het geval van een overlijden. Het wordt ook wel een overlijdensrisicoverzekering genoemd en is in feite een levensverzekering.

De uitbetaling vindt plaats aan de echtgenoot of echtgenote, de kinderen of verdere erven van de verzekeringnemer.

In Nederland kun je een natura-uitvaartverzekering afsluiten. Deze vergoedt de kosten van de begrafenis of crematie ongeacht de kosten hiervan. Grafsteen en grafrechten vallen vaak buiten de dekking bij een natura-uitvaartverzekering. Aangezien kosten van kisten sterk kunnen variëren wordt vaak alleen een standaard kist gedekt. Hetzelfde geldt voor mogelijke advertenties in kranten, bloemen en consumpties na de begrafenis.

Repatriatie bij overlijden in het buitenland valt meestal niet onder de dekking. Dit wordt meestal wel weer door reisverzekeringen gedekt.Online uitvaartverzekering vergelijken

De prijzen van uitvaartverzekeringen kunnen net zoals bij alle andere verzekeringen sterk uiteenlopen. Het is dus zeker de moeite waard om online een paar uitvaartverzekeringen te vergelijken. Meestal wordt de premie maandelijks betaald.

Prijzen uitvaartverzekeringen

Volgens een onderzoek van de Nibud variëren de kosten van 5 euro per maand voor een twintigjarige man voor een dekking van 5000 euro tot 52 euro per maand voor een dekking van 10000 euro voor een vrouw van 65 jaar. Met zulke bedragen is het ook slim om te bekijken of je het geld misschien niet beter op een spaarrekening kunt plaatsen.


Goedkope begrafenisverzekering

Een goedkope begrafenisverzekering kan van pas komen, maar het is net zoals bij alle verzekeringen belangrijk om de kleine lettertjes goed door te nemen. Dit geldt vooral als je er niet bekaaid vanaf wil komen met een minimale dekking.

Meer informatie

Lees meer over: