Stoppen met roken en geld besparen

1 Jaar Gestopt

Eindelijk is het zover: ik ben 1 jaar gestopt met roken. Nu weet ik het zeker: ik ben echt gestopt. En wat was het nu dat de klus klaarde? Ik was gestopt met het gebruiken van geld en ik kon nergens meer shag of sigaretten meer bietsen. En toen ik een week bij vrienden thuis zat in Lyon die niet rookten en ik bleef bij hen tot ik echt gestopt was.

Natuurlijk was dit niet de eerste keer. Stoppen met roken was een zware dobber, zo niet de meest zware klus van mijn hele leven. De verslaving is echt niet normaal. Een aantal keren had ik het al geprobeerd. En steeds was ik weer begonnen. Wat was het dat mij nu dan eindelijk echt deed stoppen? Het hebben van een principe die sterker is dan de lust tot het roken... Hierbij enkele aanvullende adviezen.

Ik wil stoppen

Wil je direct stoppen met roken, maar je weet nog niet hoe? Misschien via een cursus stoppen met roken of met behulp van een coach? Of ben je zwanger en wilt stoppen met roken? Of wellicht heb je gewoon genoeg van de tabaksindustrie en de schadelijke gevolgen van het roken voor het milieu maar je weet niet hoe je van je verslaving af kan komen? Wat ook je reden is om te stoppen met roken, het is een grote uitdaging waar je best wat hulp voor mag krijgen.

Bespaar geld

Mensen die roken kunnen heel snel heel veel geld besparen. Ik gaf zo tien euro per week uit. Dat geld apart houden is een makkelijke manier om snel geld te sparen. Kijk eens in dat potje na een half jaar! Daar zit zo 200 euro in als je niet veel rookt en zelfs duizend euro als je elke dag een pakje rookt. Gebruik dat geld om voor jezelf een leuk cadeautje te kopen.

Stoppen met roken tips

  • Lees het boekje: Stoppen met roken. Willen en kunnen. Een geweldige uitgave voor wie wil stoppen met roken, met hulp en tips en een stappenplan. Download het boekje (pdf).

Minder afhankelijkheid

In elk geval, mocht je graag met minder geld leven, of zelfs helemaal zonder geld, en je rookt nog steeds, dan is stoppen met roken het antwoord. Niet alleen omdat je dan minder afhankelijk van geld bent en van roken, maar ook omdat je leert hoe het is om van een moeilijke verslaving af te komen, zoals geld.

Ruilhandel

Ruilhandel. Ruilen kan onder meer via LETS.

Ruilhandel is een eenvoudige en geweldige manier om in bepaalde behoeften te voorzien. Veel mensen doen aan ruilhandel, maar ook bedrijven doen het steeds meer. Ruilhandel is een aanrader als je zonder geld wil leven of geld wilt besparen. Ruilhandel is daarnaast een fantastische manier om aan nieuwe spullen te komen.

Weggeefwinkel

Ben je op zoek naar kleding, boeken, speelgoed, kookmateriaal of naar zomaar iets nieuws om te gebruiken? Dan kan je wellicht je geluk op in een weggeefwinkel. Dat is geen winkel in de traditionele betekenis, maar een plek waar gratis spullen te vinden zijn.

Zelf brood bakken

Zelf brood bakken is vrij eenvoudig, zeer voedzaam en superleuk om te doen. Bovendien heb je er geen of weinig geld voor nodig. Wat je wel nodig hebt is meel, water en zout. Met deze drie ingrediënten kan je zelf het lekkerste brood maken dat je ooit geproefd hebt. Dit is dus brood zonder gist.

Budget Tips Geld Besparen

Het is belangrijk om bij te houden waar je geld voor uitgeeft. Geef je het uit aan 'domme dingen' of alleen aan belangrijke dingen. Het is evenzeer belangrijk om af en toe iets kleins te kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt, want anders word je weer gevangene van je eigen doelstellingen.

Tijdschrift: Genoeg

Twintig jaar Genoeg Magazine

Tijdschrift Genoeg is hét tijdschrift over geld besparen en leven met minder spullen. Of: leven met meer kwaliteit, minder gedoe en meer tijd. Het magazine verschijnt vier keer per jaar en zit boordevol met tips voor een creatiever leven met minder geld.