Niets kopen maand

Een maand lang niets nieuws kopen, dat is de uitdaging van de Buy Nothing New-maand. Het is een jaarlijks fenomeen dat in Nederland begon in oktober 2012. Niets nieuws kopen is een geweldige manier om op zoek te gaan naar de manier van leven voorbij het geld. Het zet je aan tot het opzoeken naar manieren om zonder geld te leven.

Een maand lang niets nieuws kopen zijn we nog niet zo gewend. Toch levert het je veel op. Je houdt om te beginnen geld over om andere leuke dingen mee te doen of te sparen voor iets van hele goede kwaliteit.

En wat zijn de alternatieven als je niets nieuws kan kopen? Daar kom je pas echt achter als je meedoet. Want dan moet je ervoor gaan en heb je geen keuze. Op de website hebben ze al wel vast een leuk lijstje van alternatieven gezet zoals geven en ruilen, met goede tips over hoe je aan je spullen kan komen zonder geld.

Bovendien win je misschien ook tijd. Tijd om eens rustig over van alles na te denken en te genieten van wat je allemaal al hebt. Na de actiemaand ga je vast bewuster kopen, want je weet beter wat je al bezit en bent op de hoogte van allerlei nieuwe mogelijkheden zoals spullen delen of ruilen.

En dat is inderdaad waar het om gaat als je zonder geld leeft, of de invloed van geld op je leven vermindert: je gaat meer tijd hebben voor leuke dingen, voor de zinvolle dingen van het leven. En bovendien word je minder een verslaafd aan geld en kan je redelijk veel geld besparen.

Het initiatief om een maand lang niets te kopen komt overigens oorspronkelijk uit Australie. Zie http://buynothingnew.com.au/

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen idee├źn te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter