Bespaar op mobiele telefoonkosten

Een van de kostenposten waar je makkelijk op kunt besparen, is op je telefoonabonnement. Nu kan je ervoor kiezen om de telefoon helemaal weg te doen, maar als je toch graag een telefoon wilt, dan kan je beter maar voor iets kiezen dat goedkoop is.

Bel je niet zo veel, dan kan je beter een prepaidkaart nemen, maar tegenwoordig zijn er ook verschillende providers waar je goedkoop mee kunt bellen zonder veel limieten. Maar vooral als je een echte beller bent, dan is er een grote kans dat je snel over je bundel heen gaat. Het is mogelijk om onbeperkt te bellen en te internetten tegen een laag tarief. Zo lever jij niet in op je gebruik, maar bespaar je wel geld.

Bellen en internetten

Het is voor veel personen prettig dat je bereikbaar bent en ook dat je de mogelijkheid hebt om iemand te bellen. Vooral in onaangename situaties kan de mobiel een uitkomst bieden. Het is ook mogelijk dat je gewoon heel graag belt. Je zit uren aan de telefoon met een vriend of vriendin om de laatste roddels uit te wisselen.

Er zijn veel providers bij wie je goedkoop kan bellen tegen een vast laag tarief. Een voorbeeld is Simpel.nl. Voor een lage prijs van rond de 2 euro kan je al gratis onbeperkt bellen met iedereen. Bovendien zijn de internetkosten ook de laagste in de markt.

Een ander voorbeeld is Robin Mobile. Met Robin Mobile kun jij onbeperkt naar vrienden en familie bellen tegen een lage prijs. Daarnaast kun je ook onbeperkt internetten voor een vast bedrag per maand. Mocht je klaar zijn met je hoge telefoonrekeningen en databundels, dan is dit zeker een goede optie. Er wordt vaak te veel aan verzekeringen en telefoonabonnementen betaald en hier is dus zeker winst te behalen.

Kosten laaghouden

Naast een goedkoop abonnement kun je zelf nog een aantal dingen doen om je kosten zo laag mogelijk te houden. Maak zoveel mogelijk gebruik van Wi-Fi hotspots. Je bewaart je data dan voor momenten wanneer het echt nodig is.

Ben jij een echte beller en zit jij het liefst de hele dag aan de telefoon? Probeer dan ook te beeldbellen. Het is verstandig om dit te doen als je Wi-Fi hebt. Middels Skype of FaceTime kun je mensen bellen en tegelijkertijd zien en dit kost je helemaal niks.

Ga ook niet voor de nieuwste smartphone. Hier betaal je een hoge prijs voor. Er zijn genoeg andere telefoons die het prima doen en aanzienlijk goedkoper zijn. Laat je goed informeren en beslis niet te snel, er zijn genoeg mogelijkheden voor goedkope mobiele abonnementen.

Ruilhandel

Ruilhandel. Ruilen kan onder meer via LETS.

Ruilhandel is een eenvoudige en geweldige manier om in bepaalde behoeften te voorzien. Veel mensen doen aan ruilhandel, maar ook bedrijven doen het steeds meer. Ruilhandel is een aanrader als je zonder geld wil leven of geld wilt besparen. Ruilhandel is daarnaast een fantastische manier om aan nieuwe spullen te komen.

Weggeefwinkel

Ben je op zoek naar kleding, boeken, speelgoed, kookmateriaal of naar zomaar iets nieuws om te gebruiken? Dan kan je wellicht je geluk op in een weggeefwinkel. Dat is geen winkel in de traditionele betekenis, maar een plek waar gratis spullen te vinden zijn.

Zelf brood bakken

Zelf brood bakken is vrij eenvoudig, zeer voedzaam en superleuk om te doen. Bovendien heb je er geen of weinig geld voor nodig. Wat je wel nodig hebt is meel, water en zout. Met deze drie ingrediënten kan je zelf het lekkerste brood maken dat je ooit geproefd hebt. Dit is dus brood zonder gist.

Budget Tips Geld Besparen

Het is belangrijk om bij te houden waar je geld voor uitgeeft. Geef je het uit aan 'domme dingen' of alleen aan belangrijke dingen. Het is evenzeer belangrijk om af en toe iets kleins te kopen wat je eigenlijk niet nodig hebt, want anders word je weer gevangene van je eigen doelstellingen.

Tijdschrift: Genoeg

Twintig jaar Genoeg Magazine

Tijdschrift Genoeg is hét tijdschrift over geld besparen en leven met minder spullen. Of: leven met meer kwaliteit, minder gedoe en meer tijd. Het magazine verschijnt vier keer per jaar en zit boordevol met tips voor een creatiever leven met minder geld.