Gratis creditcard scoren doe je met deze tips

Het hebben van een creditcard is vandaag de dag bijna onmisbaar wanneer je af en toe online aankopen doet of een keer goedkoop op reis wil gaan. Geld besparen op je vakantie of volledig gratis reizen doe je weliswaar niet met een creditcard, maar er hangen wel andere voordelen aan het hebben van zo’n betaalpas.

Wist je bijvoorbeeld dat er zelfs creditcards bestaan die je gratis aan kunt vragen? In Nederland zijn we nog niet zó fan van het gebruik van een creditcard zoals in andere delen van de wereld (Amerika, Azië), maar het is altijd prettig om te weten dat je bijna gratis of helemaal gratis een creditcard aan kunt vragen wanneer je er eentje nodig hebt. In dit artikel vertellen we je meer over (bijna) gratis creditcards aanvragen.

Gratis creditcard via deze aanbieder

De meeste mensen nemen geen creditcard omdat ze bang zijn voor de kleine lettertjes of omdat ze denken dat het heel veel geld is. Hoewel het goed is om zo voorzichtig te zijn wanneer het om geld gaat, is het ook goed om te weten dat er veel aanbieders zijn waar je het eerste jaar geen kosten hoeft te betalen voor je creditcard. Er is zelfs één aanbieder van creditcards waar je volledig gratis een creditcard aan kunt vragen. Dat is de N26 Debit Mastercard, een prepaid creditcard die je gratis ontvangt wanneer je een gratis online rekening bij N26 opent.

Deze kaart is eigendom van een grote Duitse bank die gewoon voldoet aan alle Europese regels. Omdat het een prepaid kaart betreft, is er geen sprake van BKR-toetsing en kun je zelf op de kaart zetten wat je wilt. Daarmee profiteer je direct van het voordeel dat je geen geld uit kunt geven wat je ook niet hebt. “Zijn er dan helemaal geen nadelen?”. Ja, toch wel. Je moet rekening houden dat je bij deze creditcard geen aankoopverzekering krijgt en de kaart dus ook niet kan gebruiken om geld lenen. Als laatste is er ook de mogelijkheid dat je bij het huren van een auto deze kaart niet altijd geaccepteerd wordt.

Vergelijk diverse aanbieders voor beste deal

Wil je liever nog even verder kijken voor een goedkope creditcard die je wel kan gebruiken als echte kredietkaart? Dat kan. Tegenwoordig zijn er zoveel aanbieders van creditcards dat je soms door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. Geen zorgen, met behulp van creditcards vergelijken vind je binnen no time dé aanbieder die het beste bij jouw uitgaven past.

De kans is anno 2019 nihil dat je een andere gratis creditcard tegenkomt die je voor de rest van je leven gratis kunt gebruiken. Waar je echter wel van kunt profiteren zijn aantrekkelijke deals die aanbieders er maandelijks uitgooien.

Zo heeft MasterCard regelmatig een aanbieding waarbij je voor het eerste jaar kunt genieten van een kosteloze creditcard. Ook stunten zij regelmatig met de prijzen of ontvang je een tof cadeau met een behoorlijke waarde in ruil voor een abonnement op een creditcard. Op die manier kun je alsnog besparen op de totale kosten én profiteren van de voordelen van een creditcard. Wanneer je creditcards met elkaar vergelijkt, krijg je over het algemeen een handig overzicht met de voor- en nadelen van diverse aanbieders te zien. Ook zie je in één oogopslag vaak hoeveel een creditcard kost.

Achteraf betalen met creditcard

Tot slot willen we nog een fijn voordeel van het aanvragen van een goedkope creditcard benoemen en dat is het feit dat je altijd achteraf betaalt. Via een handige app op je telefoon of via internet heb je toegang tot je account, waarin je altijd kunt zien wat en hoeveel je uitgegeven hebt. Zorg ervoor dat je aan het eind van de maand altijd je creditcardrekening kunt betalen en je hoeft geen extra kosten te betalen!

Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 80% op tijd hun rekening betaalt. Behoor je een keer tot de 20% dan kun je gebruik maken van gespreid betalen, waarbij je echter altijd rente moet betalen. Om zo goedkoop mogelijk gebruik te maken van een creditcard is om alleen uitgaven te doen die je daadwerkelijk achteraf kunt betalen. Wil je er liever zeker van zijn dat je altijd je rekeningen kunt betalen? Kies dan voor een goedkope prepaid creditcard waarbij je zelf bepaalt wat er op de rekening staat.