Geldloos daten zonder budget

Of je nu al voor derde date gaat of voor het eerst kennismaakt: daten zonder geld kan moeilijk zijn. Vooral wanneer degene met wie je afspreekt bepaalde verwachtingen heeft, zoals een duur etentje of luxe cadeaus. Kleine dingen zoals het splitten van de rekening of het betalen van de hotelkamer kunnen grote problemen worden als je geldloos wilt daten. Maar er is geen probleem die we niet kunnen oplossen, ook zonder geld.

Nu begint geldloos daten eigenlijk al bij de keuze van een potentiële partner. Als je wilt daten zonder geld, dan vraagt dat om een potentiële partner die de levensstijl begrijpt. Iemand die beseft dat je gelukkig kunt zijn met wat je hebt, niet om wat je uitgeeft. Iemand die op z’n minst interesse heeft om minder afhankelijk te zijn van geld. Want dat maakt daten zonder geld tien keer makkelijker dan wanneer je al snel bestempeld wordt als een gierigaard of vrek – in de negatieve zin des woords en zonder het ‘waarom’ te begrijpen.

De realiteit is dat er geen prijskaartje aan liefde hangt. Je kunt het niet kopen met geld. Daarom zegt men ook wel dat het onbetaalbaar is. Je hoeft dus ook niet veel geld uit te geven om een ​​geweldige date te hebben. Sterker nog: met een beetje creativiteit kun je - zelfs als je helemaal geen geld hebt - toch genieten van een leuke date. Zonder er ook maar één cent aan uit te geven.

Maak een wandeling

Het kost helemaal niets om je schoenen aan te trekken en naar het dichtstbijzijnde park of bos te gaan. Een wandelafspraak met iemand die je op een gratis datingapp hebt ontmoet is een laagdrempelige en gratis manier om elkaar te ontmoeten.

Zoek een gratis concert

Waar je ook woont in Nederland, er zijn altijd gratis concerten en liveshows in je omgeving te vinden. Bekijk de lokale agenda’s om te controleren of er een muziekshow in de buurt is. Elk weekend zijn er wel een aantal evenementen die je met je date zou kunnen bezoeken.

Wees een toerist in je eigen stad

Pak de bus en stap bij een willekeurige halte uit. Doe het niet in een wijk die je goed kent, maar juist in een buurt die je níet kent. Het is wederom een wandeldate, maar wel heel wat anders dan wandelen in het bos.

Bezoek een gratis museum

De bekende musea vragen misschien om een vergoeding, maar dat geldt lang niet voor alle musea. Vooral niet als de grote meesters als Rembrandt, Vermeer en Van Gogh afwezig zijn. Zoek online naar lokale musea en tentoonstellingen die gratis toegang bieden.

Maak er een stranddate van

Als je in de buurt van een strand woont, dan behoort een stranddate altijd tot de opties. Of je nu samen een duik neemt, picknickt in de duinen of een zandkasteel maakt: zonplezier hoeft niets te kosten. Het enige waar je eventueel geld aan uit zou moeten geven is zonnebrandcrème.

Fiets een route

Nederland is de wereldwijde koploper als fietsland. Iedereen weet hoe het moet en dankzij het uitgebreide netwerk van fietspaden zijn er talloze routes om te proberen. Een fietsdate is misschien niet het eerste waaraan je denkt, maar het is wel gratis én gezond.

Bezoek een markt

Is er een markt of braderie in de buurt? Dan zou je dit kunnen overwegen als date, want deze zijn meestal gratis te bezoeken voor het publiek. Het kan een (rommel)markt zijn met kraampjes of een markt met verkoop op straat.

Ga samen sporten

Nu is een sportdate niet de favoriete keuze van iemand die graag op de bank ploft. Maar voor sporters die met elkaar willen daten is een sportdate inmiddels een sociaal geaccepteerd date-idee. Of je nu samen een rondje gaat joggen of voor een bootcamp gaat: het kost niets.

Bekijk een monument

Heb je een hart voor de natuur? Dan kun je de mooiste natuurgebieden, landschappen en cultureel erfgoed van Nederland natuurlijk bekijken tijdens een date. Verspreid door Nederland zijn honderden monumentenroutes te volgen.

Bezoek een opendeurdag

Vooral wanneer je een gedeelde interesse hebt, kan een open dag leuk zijn als date-idee. Tijdens deze dagen openen bedrijven en instellingen de deur voor een breed publiek om hun werkzaamheden te tonen en waarbij bezoekers de locatie kunnen bezichtigen. Denk bijvoorbeeld aan een open dag van een wijngaard als jullie een liefde voor wijn delen.

8 extra ideeën

  • Doe vrijwilligerswerk samen
  • Ga naar een open huis
  • Dwaal door kunstgalerijen
  • Ga op een gratis brouwerijtour
  • Speel een outdoor schaakspel
  • Doe een DIY-project
  • Leer samen iets nieuws

Over de auteur

is initiatiefnemer van Geldloos.nl en heeft lange tijd zonder geld geleefd. Hij is expert op het gebied van rijk leven met weinig geld of zonder geld. Het idee van de website Geldloos.nl is om mensen ideeën te geven over hoe ze hun leven kunnen inrichten zonder geld. Voor meer informatie lees ook over de beweegredenen achter Geldloos.nl

Contact | Twitter