Leven zonder inkomen

Geen inkomen hebben is geen eenvoudige opgave, als je tenminste afhankelijk bent van geld en inkomsten. Voor personen die doelbewust kiezen om zonder inkomen te leven, is dit juist de uitdaging waar ze graag voor gaan. Maar de meeste mensen kiezen er niet voor om zonder inkomen te leven, en voor hen kan het best een zware opgave zijn.

Zo zijn er genoeg mensen die toch hun huur moeten betalen, alsook voor hun eten. Zit je in deze schuit, dan kan je op Geldloos.nl veel tips vinden over hoe je toch aan eten kan komen bijvoorbeeld, ook al heb je geen geld of inkomen.

Want ook al heb je geen inkomen, dat betekent nog niet dat je een slachtoffer bent. Je kan altijd opstaan, vertrouwen hebben in jezelf en dingen voor elkaar boksen. In dat geval kan je dus veel leren van mensen die bewust zonder geld leven.

Daarnaast is er ook een aantal mogelijkheden om steun te krijgen via de overheidstoelagen. Zo heb je in een aantal gevallen ook gewoon recht op geld. Kijk voor meer informatie op de website van Nibud.nl of op rechtopgeld.nl.

Meer informatie

Ga zeker ook langs bij de gemeente. Vaak zijn er speciale regelingen, bijvoorbeeld als je geen inkomen hebt en geen huis. Weet ook dat je een bijstandsuitkering kan krijgen als je geen inkomen hebt. Ook kan de gemeente helpen bij andere problemen die je eventueel hebt.

Klusjes doen voor geld

Een makkelijke manier om snel wat geld te verdienen is wellicht door het doen van klussen. Klusjes voor geld vinden is tegenwoordig niet erg lastig. Er zijn verschillende online platforms waar je mensen vindt die iemand zoeken voor een klus.

Geld verdienen met enquêtes

Een veel gebruikte manier om wat extra geld te verdienen is met het invullen van online enquêtes. Voor geld enquêtes invullen is erg populair om wat extra geld te verdienen. Er zijn veel programma's als je enquêtes wilt invullen voor geld. Maar wat levert het geld verdienen met enquêtes invullen werkelijk op en wat is het waard?

Gratis geld

Een boek met een frisse uitwerking van een vijf grote ideeën die de wereld socialer en leuker kunnen maken. Gratis geld voor iedereen is een boek van Rutger Bregman met ondermeer een pleidooi voor een universeel basisinkomen. Gratis geld is niet alleen leuk, het maakt het leven een stuk socialer en gemakkelijker voor iedereen.