Moneyless Sansargent Sindinero Ohnegeld

We hebben niet stil gezeten. Ik vind talen leren leuk. En daarom leek het me een goed idee om Geldloos ook te vertalen in andere talen.

Tegenlicht met Mensen van nu

Het was nogal een stap: meedoen met een documentaire van Tegenlicht. Wil ik wel zo'n grote schijnwerper op mijn leven? En wat is het verhaal achter de documentaire, pas ik daar met mijn gezin wel in? Maar het uiteindelijke resultaat was superleuk en ik ben blij mee gedaan te hebben met deze documentaire van Tomas Kaan over hoe idealistische mensen van nu in het leven staan.

Profiteren van elkaar

Als mensen over geldloos leven horen, dan is een veelgehoorde kritiek dat je profiteert van andermans geld. Ik vind het een intrigerende vraag en ben er niet helemaal uit of het waar is of niet. Want zo simpel is de werkelijkheid nu eenmaal niet.

Leven zonder inkomen

Zonder inkomen leven is geen eenvoudige opgave, als je tenminste afhankelijk bent van geld en inkomsten. Voor personen die doelbewust kiezen om zonder inkomen te leven, is dit juist de uitdaging waar ze graag voor gaan. Maar de meeste mensen kiezen er niet voor om zonder inkomen te leven, en voor hen kan het best een zware opgave zijn.

Weg van geld lenen

Een tijd geleden ben ik begonnen met een aantal artikelen over geld lenen hier op Geldloos. Dat deed ik om te zien wat ik kon leren van internetmarketing en zoekmachine-optimalisatie. Dat heb ik nu denk ik wel geleerd. En een van de lessen daaruit is dat ik meer en betere focus wil hebben voor geldloos.

Alles wijkt voor geld

Geld doet rare dingen met mensen. De macht van geld legt zich vast in het hoofd van de mensen en manipuleert het hart. De liefde moet wijken voor het willen van altijd meer en meer. Meer geld, meer macht, meer onzin.

Dumpster Diving in Nederland

Dumpster Diving is iets wat ik al zo lang doe, en waarmee ik zoveel bezig ben dat het tijd was voor een nieuwe website: Dumpsterdam.nl. Ik ben een fervente liefhebber van het scheumen. Als ik de tijd ervoor heb ga ik regelmatig en op zijn minst een keer per week even langs bij een aantal vaste plekken die ik ken.

Zelfvoorzienend leven

Het is iets waar ik op Geldloos nog niet bij stil heb gestaan: zelfvoorzienend leven. En ik vraag me af waarom eigenlijk. Is dat omdat ik altijd in een stad gewoond heb? Of is het omdat ik gewoon te veel van reizen houd en het moeilijk is voor mij om op dezelfde plek te blijven?

Geld Geld Geld

Hoe kan ik Geldloos verder ontwikkelen? Dat is een vraag waar ik de laatste tijd mee zit. Zal ik verder gaan met manieren en tips om zonder geld te leven en te reizen? Of zal ik de invalshoek ook verleggen naar geld besparen, en zelfs naar manieren om aan geld te komen?

Reclame op Geldloos

Soms doe je dingen die je van jezelf nooit zou verwachten. Nou ja, in mijn geval is dat altijd wel zo geweest: ik ben altijd wel op zoek naar uitersten, om te leren, om nieuwe skills te leren, om niet stil te staan in mijn ontwikkeling. Ik had echter nooit verwacht dat ik ook zoiets zou gaan als reclame. En nu doe ik dat toch. En wel hier op Geldloos.

Verder met geldloos

Het afgelopen jaar had ik een supermooi moment in mijn leven: de geboorte van mijn zoon Novi. Dit heeft uiteraard al mijn aandacht gekregen en ik heb mijn projecten even op pauze gezet. Nu dat we alweer zes maanden verder zijn, en mijn zoon flink doorgroeit, heb ik weer meer tijd en energie om dit in geldloos.nl en andere projecten te steken.

Inmiddels heb ik een nieuwe introductietekst online gezet, waarbij ik mijn achtergrond wat meer toelicht. En waarbij ik vertel over wat ik op dit moment uit geldloos.nl denk te willen halen; over een wereld zonder geld: reizen zonder geld, leven zonder geld en samenleven zonder geld.

Ook is er een nieuwe tip verschenen, over weggeefwinkels. Want nu met mijn zoon erbij heb ik nieuwe behoeften, zoals speelgoed. En hoe kom ik zonder geld aan speelgoed? De weggeefwinkel blijkt voor ons een hele goede optie te zijn.

Radio-reportage: Duiken naar Afval

De NOS radio benaderde mij afgelopen zomer: of ze eens met mij mee mogen dumpster diven. Dat vond ik prima: radio biedt meestal wel goede mogelijkheden om een leuke reportage te maken waarbij we ook in kunnen gaan op de inhoud van het verhaal.

Op reis zonder geld

Zojuist ben ik teruggekeerd van een eerste geslaagde reis door Nederland zonder geld. Ruim drie weken lopend van plek naar plek, met alleen een hangmat, wat toiletspullen, zuurdesem om brood mee te maken en wat extra kleding.

Eerste Stap

Al eerder heb ik zonder geld gereisd. Drie maanden door Portugal te voet en liftend. Binnenkort ben ik van plan om ook in Nederland zonder geld te reizen. Dit ga ik te voet doen. Ik leef dan van wat mensen mij geven.

Daarna wil ik echter ook de volgende stap zetten. Ik wil volledig zonder geld leven. Maar ik heb wel een woning en betaal dus gewoon huur, gas en licht. En ik wil mijn woning graag behouden. De volgende stap zal dus zijn om te zien hoe ik dit kan oplossen.

Abonneren op Blog